Bijeljina.net

novosti

Dijabetes tipa 2 može da se izleči ako 8 nedelja jedete ovoliko kalorija

Ovo bi mogao da bude značajan proboj u medicini jer veliki broj ljudi boluje od ove bolesti

Dijabetes tipa 2 se javlja kada je nivo glukoze u krvi jako veliki zato što telo ne stiže da je na vreme pretvori u energiju.

Kako bolest napreduje, oboleli su primorani na poseban režim ishare, vežbi i primenu određenih lekova. Bolest može da skrati životni vek čak i do 10 godina.

Nova istraživanja lekara pokazuju da sve što oboleli treba da urade jeste da se “bace” na niskokaloričnu hranu i pridržavaju se posebnog režima ishrane osam nedelja. Konzumiranje samo 600 kalorija na dan moglo bi da spasi milione ove bolesti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis

Veliki unos kalorija dovodi do zamašćene jetre koja onda proizvodi mnogo više glukoze. Prekomerna mast tako dospeva do pankreasa koji smanjeno proizvodi insulin i onda dolazi do pojave dijabetesa. Gubitak od samo jednog grama masti sa pankreasa poboljšava proizvodnju insulina i sprečava dijabetes tipa 2.

Ovakav metod daje rezultate ukoliko se primeni u prvih deset godina od pojave prvih simptoma.Ova ishrana omogućava gubitak od 15 kilograma u proseku. Rezultati su vidljivi posle samo nedelju dana. Iako se dijabetes tipa 2 smatra bezopasnim, on može da bude i tihi ubica koji može da dovede do zastoja rada srca, slepila, bolesti bubrega i amputacije noge.

 

(Telegraf.rs)

The post Dijabetes tipa 2 može da se izleči ako 8 nedelja jedete ovoliko kalorija appeared first on Cafe.ba.


Pročitaj cijeli članak...

Preuzeto sa:


Najnovije u kategoriji novosti