Bijeljina.net

novosti

Skaka: Uvjeren sam da će saradnja sa sarajevskom policijom biti unaprijeđena

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka sastao se danas s policijskim komesarom Kantona Sarajevo Mevludinom Halilovićem i načelnicima policijskih uprava gradskih općina s kojima je razgovarao o sigurnosnoj situaciji i aktivnostima iz nadležnosti MUP-a Kantona Sarajevo.

“Grad Sarajevo je uvijek imao dobru saradnju sa sarajevskom policijom koja predstavlja čvrst temelj sigurnosti glavnog grada BiH. Uvjeren sam da će ta saradnja u interesu građana biti unaprijeđena, pa i uz finansijski i svaki drugi vid podrške Grada u okviru zakonskih nadležnosti i mogućnosti”, kazao je Skaka.

Policijski komesar Halilović informisao je gradonačelnika da su parametri pozitivni i da je u prethodnom periodu smanjen broj počinjenih krivičnih djela.

Dogovoreno je da će na dolaznoj stanici Trebevićke žičare biti uspostavljena ispostava PU Stari Grad. Skaka je rekao da će je Grad Sarajevo tehnički i materijalno opremiti te ustupiti na upravljanje ovoj policijskoj upravi.

Također je pohvalio Upravu policije zbog poduzetih preventivnih mjera sigurnosti i za sve veći broj gostiju i turista grada Sarajeva koji zauzima visoko mjesto među najpoželjnijim evropskim i svjetskim destinacijama.

 

(Vijesti.ba)

The post Skaka: Uvjeren sam da će saradnja sa sarajevskom policijom biti unaprijeđena appeared first on Cafe.ba.


Pročitaj cijeli članak...

Preuzeto sa:


Najnovije u kategoriji novosti