Bijeljina.net

novosti

STES PRED VENČANJE: Bol u vratu, učestalo treperenje oka, iznenadni osip, miteseri po celom telu…

Čak i ako ste odlučili da organizujete malu svadbu samo za porodicu i najbliže prijatelje, budite spremni na to da će troškovi biti veći nego što očekujete

Bili ste na stotinu venčanja i već znate sve procedure i običaje, ali sve dok ne dođe red na vas, nećete biti svesni stresa koji proživljavaju sve mlade uoči njihovog velikog dana.

Prijateljica koja se udala možda je uspela da vas malo uvede u priču i opusti, ali sve dok se ne upustite u organizaciju vlastitog venčanja – živećete u zabludi. A ako ste upravo sad u fazi planiranja, sigurno ste već naišli na neke od tipičnih problema s kojima se suočava svaka mlada. Evo kako da se suočite sa problemima i teškoćama koje prate gotovo svaki najsrećniji događaj u životu svake žene.

1. Za početak, jedan savet

Kad izaberete prsten, idite kući, otvorite kuhinjsku policu i slobodno bacite sve svoje čaše u smeće. Sigurno će vam neko, i pre nego ožednite, pokloniti komplet čaša za šampanjac. Tako ćete morati početi da ispijate sve napitke iz visokih, elegantnih čaša. Naravno, ovo je bila mala šala, u kojoj je, znate i sami, uvek pola istine. Poenta je da se spremite da kao svadbeni poklon dobijete ili stvari koje već imate ili one koje vam nikad neće ni trebati.

Pixabay

Mnoge mlade odlaze na dijetu nekoliko meseci pre venčanja kako bi izgledale što bolje u svojoj haljini iz snova

2. Štednja je nemoguća

Čak i ako ste odlučili da organizujete malu svadbu, samo za porodicu i najbliže prijatelje, morate biti spremni na to da će troškovi biti veći nego što očekujete. Osim venčanice, sale, hrane, fotografa i benda, troškovi venčanja uključuju i niz zanemarenih sitnica, poput ića i pića za goste koji vam danima uoči i nakon venčanja dolaze kući u posetu.

3. Problemi s dijetom

Mnoge mlade odlaze na dijetu nekoliko meseci pre venčanja kako bi izgledale što bolje u svojoj haljini iz snova. Ta dijeta najčešće počinje oko pola godine pre venčanja i kod većine obično teče po planu, sve do sedmice uoči glavnog događaja. Tada sa svih strana počinju da vas “bombarduju” hranom – večere, izlasci…… Takođe, u frižideru sve vreme imate i spreman tanjir sa mezetlucima za sve koji vam dolaze u posetu, za kojim posežete i češće nego što želite, u nadi da će vam hrana smiriti živce.

4. Nikad ne reci nikad

U početku ćete se smejati tretmanima za ulepšavanje i mršavljenje na koje mlade odlaze uoči venčanja. Ali nakon nekoliko meseci i vi ćete, iz radoznalosti, pogledati šta vam se sve nudi i pomisliti kako otapanje sala laserom ili hemijski piling lica možda i nisu tako loša ideja. Onda dolazi već spomenuti period, u kojem ne prestajete da jedete kolače i tada ste spremni na sve da biste na dan svog venčanja bile najlepše.

Doći će trenutak kada ćete se zapitati zašto ste se uopšte u to sve uvaljivali

5. Stižu novi problemi

Nagli porast telesne temperature, bol u vratu, učestalo treperenje oka, iznenadni osip, miteseri po celom telu… Sve su to nuspojave organizovanja venčanja, odnosno stresa pod kojim ste. Jedini način da se izborite s tim je da pokušate da budete što opušteniji i smireniji, ali to je lakše reći nego uraditi. Ipak, pokušajte da pronađete način da se relaksirate. Na primer, uživajte u pomisli kako će sve to proći i kako ćete nakon toga uživati na medenom mesecu sa izabranikom na nekom prelepom mestu.

6. Padanje na dno

Doći će trenutak kad ćete se zapitati zašto ste se uopšte u to sve uvaljivali (ne u brak, već u organizaciju venčanja) i poželeti da odustanete od svega. Sešćete na pod i početi da plačete, jer planiranje venčanja ipak ne izgleda onako kako ste o tome maštali kad ste bili devojčica. Počećete i da preispitujete sve svoje odluke i, kad je za to već kasno, poželećete da promenite i salu i hranu i haljinu… Srećom, radi se o prolaznoj fazi, kroz koju prođe gotovo svaka mlada, a kad se kasnije ipak saberete, sve će vaše dileme pasti u vodu.

7. Tajno ćete uživati

Ne govorimo o braku, jer svako se nada da će njegov brak trajati zauvek, već o fazi organizovanja venčanja. Koliko god to bilo stresno, potajno ćete uživati u svim tim gorko-slatkim obavezama. A sigurno ćete se, nakon nekog vremena, svega prisećati s osmehom na licu i malom nostalgijom, te priznati kako biste sve rado ponovili kad biste mogli.

(Ljubav&Zdravlje)

The post STES PRED VENČANJE: Bol u vratu, učestalo treperenje oka, iznenadni osip, miteseri po celom telu… appeared first on Cafe.ba.


Pročitaj cijeli članak...

Preuzeto sa:


Najnovije u kategoriji novosti