Bijeljina.net

novosti

Zabrana pušenja (ne) će koristiti i ugostiteljima

Javne rasprave o Nacrt zakona o kontroli i ograničenoj uporabi duhana su pri kraju. Nakon toga Vlada će dati konačan prijedlog zakona i uputiti u parlamentarnu proceduru. Kako će zakon u konačnici izgledati i u kojem obliku će biti usvojen još se ne zna.

 IZ EU i Svjetske banke uvjeravanja da neće biti ekonomskih posljedica po ugostitelje. S druge strane ugostitelji ističu kako će posao singurno opasti.

Nezir Malkić je vlasnik ugostiteljskog objekta . Ako se donese Zakon, kaže, posljedica će po njega biti jer poručuje da Bosanci i Hercegovci imaju običaj konzumirati cigarete uz kafu i piće. Svjestan je ipak da ako želimo u EU zakon moramo donijeti.

“To je nabolji primjer bila Hrvatska, gdje se vidjelo – donesen je pa je ponovo vraćen, tako da će imati posljedice. Htjeli mi ili ne zakon će se donijeti, još bi dobro bilo ako se ravnomjerno bude primjenjivao na sve građane. Mi smo pripremili, imamo lokaciju, znači ispred baštu koja je pripremljena za pušače i ovaj prostor da budu nepušači”, kaže Malkić.

N1

The post Zabrana pušenja (ne) će koristiti i ugostiteljima appeared first on Cafe.ba.


Pročitaj cijeli članak...

Preuzeto sa:


Najnovije u kategoriji novosti